Publieksbijeenkomst Wilpsche Klei

18-09-2023 845 keer bekeken

Donderdag 7 september vond de publieksbijeenkomst plaats bij Restaurant De Kribbe in Wilp voor verbetering van de riviernatuur in de Wilpsche Klei.

In de afgelopen periode is er samen met grondeigenaren en lokale overheden gekeken naar de opgave in de Wilpsche Klei. Uit deze gesprekken en gedane onderzoeken is een schetsontwerp tot stand gekomen. Dit schetsontwerp is tijdens de publieksbijeenkomst op donderdag 7 september gepresenteerd aan de omgeving. Plusminus 30 belangstellenden kregen meer informatie over het schetsontwerp, het proces en de ecologische doelstellingen. Bezoekers hadden de gelegenheid vragen te stellen en eventuele zorgen te uiten aan de mensen van GROW, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer.

Verschillende bezoekers benoemden de toenemende recreatiedruk in het gebied. Wandelaars en fietsers zijn welkom, maar dan wel op de daarvoor bestemde wegen en paden. Van de fietsveer wordt veel gebruik gemaakt, ook daar werden vragen over gesteld. Verder zijn onder andere de hoogwaterveiligheid, de droogte en vismogelijkheden in het gebied besproken. Het schetsontwerp zal verder uitgewerkt worden naar een voorlopig ontwerp. Bij de uitwerking wordt rekening gehouden met aangedragen suggesties.

Heeft u vragen of wilt u een suggestie aandragen? Stuur deze dan naar loket-krwoost@arcadis.com. Het schetsontwerp vindt u hier: Toelichting schetsontwerp De Wilpsche Klei | Samenwerken aan Riviernatuur

Cookie-instellingen